Ida -

Alla inlägg under januari 2010

Av Ida - 13 januari 2010 14:40

Jag tror det här är första gången i mitt liv som jag inte passar på att vara ute och leka i snön.. Barnen är ute, åker pulka och skärtlapp. De bygger snögubbar och busar. Varför är inte jag där ute också?

dåliga förklaringar:


- jag tvättar

- jag tycker det är jobbigt att klä på mig

- "pinsamt" för barnen.

- pinsamt för mig.. (inte för att jag någonsin brytt mig om det förut!)

- barnen är med sina kompisar

- jag har vuxit upp (knappast!!)

- det är massa mammor som står där..


tyvärr har jag ingen bra förklaring och jag är helt säker på att det är den sistnämnda som är sann.

De kommer förmodligen att börja prata med mig. Och så tror jag också att tjejerna tycker att jag är knäpp om jag börjar leka på deras nivå.. de är ju trots allt 8 och 12. Dvs självständiga och behöver ingen au pair. Punkt.


ps. det är nog mer än en decimeter snö..


kramhej

Av Ida - 13 januari 2010 13:47

går en Carolalåt..

Jag befinner mig mitt i ett snökaos. inte för att jag anser att det är nog mycket snö för att det ska finnas själ att det ska bli kaos. Det snöar. Det är kanske en decimeter på gräsmattan. 5 centimeter på vägarna. Och det är kaos. KAOS. U sa att det tog en timme in till Bern i morse... Det brukar ta en kvart.. Hon körde förbi olyckor.. (vinterdäck någon? ) Och hela flygplatsen i Geneve är stängd på grund av det så kallade "ovädret". Jag ler bara. Allt blir så vitt och frifullt då det snöar..


Men i norra delarna av Sverige där klarar vi en meter innan det börjar kallas kaos..


Suck


Kramhej

Av Ida - 12 januari 2010 19:23

Jag har faktiskt varit så ambitiös (mest för att jag glömt i flera dagar..) att jag har gjort en lista på vad jag ska blogga om. Det är massa olika saker! Så här kommer dem, efter varandra! ingen röd tråd här inte..


Snö i Schweiz. Det gillar jag. Men jag avskyr verkligen deras försök till snöröjning. För det första så plogar de alla vägar då det har snöat 2 centimeter. Plogkanterna blir typ 5centimeter. INte bra ur miljösynpunkt, eller?

Sedan så snöade det rejält lördagkväll och natt. Sedan då jag gick till tåget på söndagsmorgonen så hade de plogat hela området.. Märk väl att det var klockan 7. Är det värt att skicka ut stackars snöröjare att ploga så tidigt en söndagsmorgon? FÖr de var liksom färdigplogat alla tre områden som jag går förbi till bahnhof! Ingen traktor så långt ögat nådde..

Sedan så är dem ju hejjare på att salta, jag hatar SALT! För snön som trots den ivriga snöplogningen (som inte är så effektiv) ligger kvar blir bara modd! Man går ju typ om hela tiden. Ett steg fram, ett halvt steg tillbaka osv.. Jobbigt värre. Och vad fula skorna blir! Fy tusan! De saltar liksom trottoarerna också! Det är lite okej att salta motorvägar, men då ALLT saltas då tusan! (kan ju inte vara miljövänligt heller!!!!!!!!)

NÄ, tacka vet jag Sverige!



I söndagskväll så tog jag mig i kragen och loggade ut från msn och internet för att se på AUSTRALIA. 

Ljudet var inte det bästa, och jag förstod inte allt de sa. Eller så var jag så trött efter söndagens slalomåkning att jag höll på att somna. Men vilken gråtfilm!

Se den! Och så är ju Nicole Kidman så bra!



Igår var jag trots allt iväg på min franskakurs. Och för första gången så försökte jag verkligen prata! Jag började dock med "Je suis terrible en parle".. Menmen jag sa några meningar i alla fall. DOck börjar jag mer och mer använda tyska ord.. tyvärr.. Och så var de inte så elaka mot mig som de brukar. De kanske har mänskliga känslor ändå? Inte gubben i alla fall. Men min fröken är ganska snäll ändå..



Sedan då jag gick från kursen höll jag på att få spader! På tågavfartstavlan så stod inte mitt tåg med! trodde jag.. För sedan insåg jag att tågen som stod längst upp på tavlan var försenade tåg. Mer än 30 minuter försenade :S

Så jag hade ju såklart antagit att mitt tåg skulel stå bland de fyra översta avgångarna eftersom jag var där ca 6 minuter innan det skulle avgå!

Men det gick i vanlig ordning och jag överlevde "nästanhjärtattacken".


I söndags så åkte jag ju till Kleine Scheidegg för att åka lite skidor, det var ju helt underbart. Nackdelen med att åka på en söndag är att man ker hem då alla andra i hela Schweiz åker tåg. Vid 17-18 på söndagar är alla tåg överfulla. Men jag lyckades ändå få sitta hyffsat ensam på ett fyrasäte. I alla fall halvvägs till Bern. För på en station sätter sig förmodligen Schweizs snyggaste kille och hans tjej mittemot mig. Och fy vad jobbigt det är att sitta mittemot någon! Vars ska man titta liksom? Ut, nej för där är det bara kolsvart mörker. Pyttsan!


Nu är listan slut.


Bilder fårn helgen kanske kommer upp senare ;)

Nu vankas det film!


Kramhej

Av Ida - 12 januari 2010 15:35

den här låten. Den är riktigt fin och det hon sjunger är så sant!



(Klicka på playknappen och då startar den automatiskt efter att den laddat en liten stund. )


Kramhej

Av Ida - 11 januari 2010 13:56

Jag har sådan konstig träningsvärk idag. Helt osymmetrisk!

Vi börjar med axlarna, förmodligen smärta på grund av mycket skidbärande samt ryggsäck hela dagen. Armarna har väl också en hyffsat onormal träningsvärk. (måste bli bättre på att tänka på armarna då jag åker!)

Sedan så går vi neråt och där börjar konstigheterna komma! Först så har vi låren. Värk endast på vänstra utsidan av låret. Inte alls märkvärt i högra. Sedan har jag sådan värk på insidan av nedre delen av högra låret. Just ovanför knät. Sedan har jag mycket mer träningsvärk i högra vaden än i vänstra..

Jag skyller detta på att backarna är så onormala i alperna!

Alltså hemma är det ju backarna åt samma vädersträck. Relativt sant i alla fall. Alla backar går neråt förutom transportsträckorna men de tär ju ändå vågräta. Här är allt vint och snett. Alltså måste benen arbeta olika.. Och backarna jag åkte mest i lutar uppåt mot höger. Ok?

Men backarna var okej. Inte alls så bra som hemma. Ni måste tycka att jag är tokig som ratar Alperna för backarna hemma! men jag står fast vid mitt ord och jag har MÅNGA skäl som talar för min åsikt!


Sedan har jag idag skickat ett mejl osm jag hoppas jag alldeles snart får svar på! För då ska ni få veta :)


Men jag tror det är dags att lägga ner den här bloggen! Iförrgår hade jag 4, FYRA besökare! Det är färre än under tiden jag inte bloggade på två månader förra sommaren!

Inte för att jag tidigare brydde mig ett dugg om besökarantal. Men då man är aktiv. BLoggar minst 4 gånger i veckan. Då är man värd mer än fyra besökare på en dag!

Jag tycker det i alla fall!

Av Ida - 10 januari 2010 00:19

Haft en otroligt fantastisk dag med trevliga E. Eller var det ElinUS?

Först åkte jag in vid 11.17, i Bern vid 11.52 Gick och köpte söndagens utflyktsresebiljett! alltså tågkort ToR samt liftkort! Riktigt spännande :)

Så imorgon, klockan 7 lämnar jag huset för att bege mig till Jungfrau region och åka skidor. Helt ensam! Ibland ska man upptäcka på egen hand...


Sedan gick jag och kollade januairrean.. inte så imponerande men på Clockhouse så hittade jag en kjol som satt som en smäck samt en härlig längre tröja. Sedan träffades jag och E för att göra av med pengar på tågbiljetter till Paris! Så nu är det gjort. Tur att hon som expeditierade oss var på bra engelska och väldigt väldigt trevligt. För vi hade svårt att bestämma oss! Efter 40 minuter var vi nöjda, och lite fattigare. Vi begav oss med tramm till Wankdorf för att kolla in den kända Zara-affären! Efter lite bök och stök så hittade vi shoppingcentret och kollade in Zara.. Vi blev lite besvikna båda två men hade ändå varsin påse i handen då vi gick ut. Sedan gick jag in på Clockhouse som låg där och hittade jättemysiga sockar. Så jag var ju tvungen att köpa dem också. Altlså är jag fattig efter dagens strapatser!

Sedan åkte vi in till Berns centrum igen och gottade oss på gissa nu, Donken/den gyllene fågel- Mc Donalds helt enkelt! Själva stället är jättefint men jag är fruktansvärt chockad över att jag åt deras mat. Det var relativt gott. Men Frasses och Max slår ju såklart Donken med stormsteg ;P Mätt blev jag och efterrätt lyxade vi til oss också! Satt kvar där i en halv evigthet. Men jag hade ruksigt trevligt!

Kom dock "hem" igen senare än beräknat och jag kan nog kanske möjligtvis ha råkat väcka hela familjen.. oooooooooooops!

Men skidorna och stavarna är intagna. Matsäcken är fixad. Jag är nyduschad. Väskan och alla saker jag "måste" ha med är framtagna. Även alla mina kläder! Dessutom är det nog dags att inviga julklappen jag fick av mamma. Mammeluckerna! Ser fram emot det..

Har kollat tågen hela vägen dit och sedan tillbaka. Har lagt fram biljetterna och allt annat och nu ska jag bara sova innan jag ska upp igen om 6 timmar. Puh. Men jag hinner kanske sova på tågen.. Eller inte. Måste byta tre gånger..  Hinner nog inte somna innan jag ska byta igen :P Men jag ska ju åka skidor!! :D


Nu ska jag sova, nattinatti!

Kramhej

Av Ida - 8 januari 2010 17:37

I tisdags åkte jag ju in till Bern och träffade E..

Vi gick runt.. Och så mitt på torget framför parlamentet så ser vi att de satt upp en isbana som folk åkte på. Jag ville också!


Men i alla fall. Senare kom vi in på hjälm när man åker skridskor.. Jag menade att det är ju självklart att man har hjälm då man åker skridskor, ellerhur?!?

Hon sa i alla fall att nere i Skåne så har man inte det!

Tillslut kom hon på en mening som bara förstärker mina fördomar mot skåningar. "Som att använda hjälm då man åker skridskor är som att ha dubbdäck på vintern"... Inte norrländsk mentalitet i alla fall.. Men E kan ju inte rå för att det är så!


Sedan kom jag på ännu en fördom idag..

Den här gången mot Schweizare. Inatt/morse så snöade det lite.. Men ändå så att det blev typ två centimeter på bilarna.

Men här har man varken borste eller isskrapa för vindrutetorkarna för göra jobbet. Det enda och allt jobb. Dvs. snön som vindrutetorkarna inte når får så snällt ligga kvar på bilen tills vindens makter möjligen, om man har tur, hjälper snön ut/upp i det fria...


Smart. verkligen inte!


Kramhej

Av Ida - 8 januari 2010 15:38

konstigt hur delad man kan vara gällande vissa saker..
Jag vill verkligen hem, men ändå sitter man och funderar över hur det skulle vara kvar här.. Jag ska hem, inga tvivel om de!

Jag kommer inte vara här på våren, inte sommarvandra i bergen, inte göra de saker jag fantiserat om!

Men ack så skönt att vara hemma. Hemma finns det så mycket att göra och så roliga ställen.

Och så ska jag försöka åka iväg och göra en sak i vår som ingen vet.. eller kommer få veta heller! Och massa andra saker också!


Iförmiddags så latade jag.. Sen strök jag lite innan barnen kom hem på lunch. Js kompis skulle äta här.. Vilket hon gjort många gånger, men J har bara ätit hos henne en, EN gång. Ska det vara så? S fick sin julklapp som mamma var så snäll och skickade ner. Hon ahde först fått en bok som hon redan fått (och läst) i julklapp.. Nu blev det LasseMajas detektivbyrå-Cirkusmysteriet! Hon blev ganska glad :)


Sen väntade jag på en leverans som skulle komma med fryst mat.. Haha. Han kom typ en timme sent! Menmen, vi trodde att man fick en räkning. Men man var tvungen att betala kontant. Så jag fick lägga ut.

Sen tog jag en SKÖN promenad ner till bahnhof och biljettautomaten för att fylla på min mobil.. Sedn tog jag en sväng över kullen och sedan tillbaka. Hann med att ta några bilder med mobilen.. Kanske kommer upp senare. Och dessutom så gjorde jag min första schweiziska snöängel!!! Gött!


Sen så har jag bara hängt vid datorn.. Ikväll väntar barnvaktande innehållande att baka pizza, se film, käka popcorn och svenskt godis ;)

KOmmer nog gå bra!

Före 18 kommer U och R hem. 18 kommer fyra gäster. 19 åker de iväg på Rs firmafest.. Så här kommer det vara full rulle..


Kramhej

Ovido - Quiz & Flashcards