Ida -

Alla inlägg den 24 september 2009

Av Ida - 24 september 2009 22:05

Of all the lonely people, I wanna be loved by you..


GIck en "trevlig" promenad ikväll.. En promenad i sakta mak.. nynnade på den där låten.. Ensam, i mörkret..


Kom på en sak jag saknar.. Lugnet.. Här är det fart och fläkt var man än befinner sig! Bilar och tåg och ko-skallror..



L- Ja, här  ser du vad som händer i min vardag! Haha, nej det är inte han!! Det är E som visat mig låten och jag har minnen från förra hösten :) egentligen inte så dansrelaterat.. Kram


D- som jag antar är R.. Visst finns det yogurt här! Men inte laktosfri.. eller jo, men i enportionsförpackningar! (detta jäkla land med sina miniförpackningar!!) och det har jag INTE råd att baka från.. Men annars var det en bra tanke! :)



Kram

Av Ida - 24 september 2009 17:39

Detta recept är en gåva till världen! Och mig!!


Ida tipsar!
Jag brukar blanda i lite olika gryn och mjölsorter! Tar oftast ett litersmått ochblandar lite hur som helst tills det blir 6 och 1/3 dl totalt.. Men ta mest av vetemjölet! Jag gillar att blanda i havregryn :)

Eftersom jag nu lever i ett land som inte utforskat den ljuva filmjölken så byter jag helt enkelt ut filmjölken mot vanlig mjölk! Blir inte riktigt samma smak, men fungerar utmärkt ändå! Brödet blir lite mer kompakt..

Russinälskare som jag är såbrukar jag ha mer russin än vad receptet säger..


Fillimpa:

3 1/3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 dl russin
3 dl filmjölk
3/4 dl sirap
smör eller margarin till formen

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, filmjölk, sirap. arbeta degen (snarare kletet ) jämn och smidig. Lägg degen i en smord form. Grädda i 200 grader i ca 45 min.
Låt svalna i bakduk!


  


Lycka till!!


Kram

Av Ida - 24 september 2009 17:24

Idag fick jag dispens/dispans (hur stavas det??)..

 Hur som helst, jag fick slippa undan morgonsysslorna..

Så jag sov till 10! OTROLIGT skönt :)


Tog genast fram skeden och flaskan och tryckte i mig den äckliga, men ack så nyttiga medicinen!

Åt sedan frukost vid 11, vanligast är klockan halv 8! Ack vad konstigt det känns! De tre senaste åren har frukosten varit en stressad situation.. Förutom i våras då jag allt som oftast struntade i den..


Sedan slog jag på stort och stekte korv till tjejerna, de fick äta lunch själv.. J började sticka igår.. Så jag har varit sticktant hela lunchen/eftermiddagen..


Städade köksvåningen idag, tog sjukt lång tid.. Jag är typ snurrig! Har dock klarat mig utan "paracetamol" sedan i morse, så nu ska bacillerna dö!


Sen fick jag för mig att baka bröd, vilket jag gjorde! Världens godast bröd som jag fått av L!! Hon skämde bort mig på varje dansresa kan man säga.. men nu måste jag ju som baka det själv..


Sedan har jag lyssnat på musik.. Lagat middag samtidigt.. Hackade lök och lyssnade på "I'll be there" av Jackson 5.. Bra gråtkombination!


Köttfärssåsen är snart färdig och då ska jag bara duka och kasta i spagetti! Funderar skarpt på att koka grön spagetti.. Undra om tjejerna gillare?

Nä, kör på säkra kort och vanlig hederlig spagettti.. Säkrast så en dag som denna då jag är sjuk och INTE orkar ta kritik, varken från barn eller nåt annat..


BLir ingen au pairträff ikväll.. Bättre att satsa på att krya på mig :)


Kram

Ovido - Quiz & Flashcards