Direktlänk till inlägg 24 september 2009
Detta recept är en gåva till världen! Och mig!!
Ida tipsar!
Jag brukar blanda i lite olika gryn och mjölsorter! Tar oftast ett litersmått ochblandar lite hur som helst tills det blir 6 och 1/3 dl totalt.. Men ta mest av vetemjölet! Jag gillar att blanda i havregryn :)
Eftersom jag nu lever i ett land som inte utforskat den ljuva filmjölken så byter jag helt enkelt ut filmjölken mot vanlig mjölk! Blir inte riktigt samma smak, men fungerar utmärkt ändå! Brödet blir lite mer kompakt..
Russinälskare som jag är såbrukar jag ha mer russin än vad receptet säger..
Fillimpa:
3 1/3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 dl russin
3 dl filmjölk
3/4 dl sirap
smör eller margarin till formen
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, filmjölk, sirap. arbeta degen (snarare kletet ) jämn och smidig. Lägg degen i en smord form. Grädda i 200 grader i ca 45 min.
Låt svalna i bakduk!
Lycka till!!
Kram
Det finns stunder av tvivel, av trygghet och också en vilja bort från det. Just nu vill jag bara kasta mig ut, igen. Bort från det trygga lilla livet. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|