Ida -

Alla inlägg den 23 september 2009

Av Ida - 23 september 2009 20:51

Efter ännu ett samtal med mormor på Skype :) så ska jag, efter mormors inrådan, sätta fötterna i ett varmt fotbad!


Ska bli skönt, bara jag hittar en bra balja!


Ska först bara dela med mig av en supersöt klänning jag hittat! (Jag vet jag älskar klänningar!! )


Kram

  

Av Ida - 23 september 2009 14:55

Hann förbi garnaffären igår:)

Avslutade gårdagskvällen med Göta Kanal och stickning! Med täcker uppdraget till näsan..

Somnade skönt vid 21.30


Usch vilken morgon!


Vaknar och känner att febern är påträngande, går ändock upp. Orkar inte byta om som jag göra i vanliga fall utan drar bara på mig byxorna och koftan. Går upp och gör barnens fika, och plockar bort frukosten. Mamman tycker att det låter som en bra ide att gå och lägga sig igen, så jag gör det. Sover till kvart över 10. Vaknar och känner mig inte lika sjuk..

Orkar dock inte äta mat då J kommer hem till lunch (S äter hos kompis)  så jag tar min nufunna vän, barngröten till hjälp.. Eller havregrynsgröt och mosad banan :P Mums!

Febern är som en berg och dalbana och nu är jag uppe på toppen, säkert 39 grader!?!? Jag har iofs ingen aning, med tanke på att jag inte har någon terometer att kolla med, men hur som helst är det ju känslan som är viktigast, inte antal grader.


Egentligen ska jag ju städa köksvåningen idag och toaletterna, men jag orkar inte! får bli imorrn..

Men jag har tagit mig igenom att städa källarvåningen dvs. mitt rum och min toa..


Onsdag- barnen hemma på eftermiddagen.. S var ju hos kompis så bara jag och J hemma.. Så jag samlade mod till mig att åka till apoteket, fast jag hade skymtat det som en håla. Galler för det lilla fönstret i stenhuset.. Fy vilken syn! väl på "torget" - shoppingstråket, så ser jag till min LYCKA, ett annat, mycket ljusare, fräschare, som ett riktigt apotek! Jag kilar in och hittar din min GLÄDJE Echinaforce- världens bästa mirakelmedicin för förkylning och allt annat man kan ha! (MAMMA!! slog på stort och köpte deras största flaska -200ml) Alltså världens bästa! (bra i förebyggande syfte också!) Och så väntade jag på betjäntning, den gamla apotekaren kom fram till mig och jag tänkte, SHIT, han kan säkert inte engelska.. Men tji fick jag, det kunde han :)

Jag begärde något med paracetamol i, "det fixar jag!" sa han..

Han beskrev dosering och frågade om jag kände till Echinaforce- självklart!

- Bra att ha nu då influensan kommer, sa han

- It's the best! sa jag


Så nu har jag hittat mitt "droguerie"! Dit kommer jag att gå när jag behöver hjälp, kanske de där oljekapslarna? men vad tusan heter det på engelska, tyska eller franska? Får ta reda på det ;P


Väl hemma så river jag fram mina nyfunna vänner ur plastpåsen. Trycker genast i mig ett piller och känner att nu kanske jag överlever!

Sedan tar jag min vana trogen fram en sked och häller upp lagomt många droppar och trycker i truten. Och jag känner hur skönt det bränner till, alla elaka baciller och bakterier dööööööör!

 Hur kan något så äckligt verka så gott?


Så nu litar jag blindt på medicinens verkande kunskap och tror att jag kommer bli frisk till helgen! :D


Känner redan febern lugnat ner sig, ska ta mig i kragen/halsduken och sätta mig utomhus och sticka litegrann..


Kram

Ovido - Quiz & Flashcards