Ida -

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ida - 26 augusti 2009 22:36

en helt "vanlig" städdag..


Städat toaletter, och nedervåningarna.. Bytt sängkläder hos tjejerne och mig, tvättat sängkläderna, strykt skjortor.. Sedan satte jag mig in i att rensa upp deras linneskåp, så var det med det och efter massor med vikande (tack mamma!) så såg det ut som ett helt välstädat landskap där man inte behöver karta för att hitta rätt örngott till rätt påslakan.. Dessutom så ramlar linnena inte ut då man öppnar dörren! Operation dagsverke!

Lagat förvånandssvärt god middag:) Jättegod om du skulle fråga mig ;)

 Inget speciellt, men ändå spagetti och köttfärssås!

Och tänk, hela SJU personers olika smakåsikter skulle äta av den.. Men de gick nöjda därifrån så:)


Sedan besteg/genomled mitt första rikitga träningspass.. "powerwalkade" upp på kullen (JOBBIGT!!) sedan joggade jag ner på andra sidan, vek av till C och sänkte tempot till powerwalk igen.. Riktigt svettigt! Sedan i C så valde jag en slingrig och smal grusväg.. Mysig var den.. joggade på, kom till järnvägsöverfarten och forsatte i powerwalk. Sprang sista biten över gång och cykelbron och sedan var jag hemma! HUr skööööööönt som helst!! Men mina smalben värker, hur kan de ta sådan stryk av lite träning?


Sedan har jag umgåtts med A, en tidigare au pair.. Hon och hennes kille är på genomresa och stannade ikväll för att åka vidare mot Sverige imorrn.. Trevligt med lite trevliga, lite yngre och svenska människor :)


Imorrn är tjejernas första skoldag, vet inte riktigt hur det blir.. men det får vi väl se ;P hoppas på det bästa!


Nu ska jag snart ta och krypa ner i de rena lakanen!

Blommig lakan, somrigt!


Kraam

Av Ida - 25 augusti 2009 20:02

Idag har vi shoppat, pysslat, ätit lunch, pysslat. Jag har även skurit frukt, bakat, kört bil, ätit middag, sett film, varit och handlat, sett på den vackra utsikten, insett att "Coco avant chanel" går på bio här, stått och njutit av en av de många fontäners lugnande vattenporl, upptäckt några pittoreska resaturanger, hittat vandrarhem, upptäckt några helmysiga gränder och gator, hittat biblioteket, gått förbi kyrkan vid ringmuren och mött en hel drös med ungdomar, hittat ännu fler vackra och mysiga bakgårdar, sett på sjöutsikten, hämtat tidtabeller, gått hem, sagt "bonjour" till en äldre dam och klockan är bara 8!! antingen är jag superkvinnan eller så är det här bara en dag som jag inte kommer att komma ihåg om några veckor...

Funderat över varför Sverige inte har några pittoreska gator, gränder och torg, restauranger och caféer..

Trevlig dag har jag haft i alla fall:)

 Denna åskiga och regniga dag har verkligen gjort sitt bästa, och lyckats, med att fräscha upp luften! =)

Familjen är på kalaset och jag är ensam hemma, som jag varit mestadelen av denna dag.. Varför kunde jag inte ha haft lyckan att ha mina nära och kära här?!?

Jag vet svaret så ni behöver inte försöka.. Men tack ändå..


 Sitter ute på verandan och ska dra mig inåt, eventuellt uppåt på takterassen.. FÖr att undvika myggen, och så är det mycket vackrare utsikt där!

Kraam

Av Ida - 24 augusti 2009 21:17

måndagsmorgon=städförmiddag


Städade de två översta våningarna idag..

Imorrn var det tänkt att jag skulle städa resterande två plan.. Men det vankas kalas och därmed ska jag fixa och pyssla hela dagen istället. Kalaset äger inte rum här "hemma" :D Men jag och S ska fixa utstyrsel åt henne och så kanske jag ska passa på att baka och lite sånt :) så städningen får jag ta på onsdag..


Men imorrn ska jag komma ihåg att köpa balsam! mitt hår skriker efter det! men det är väl bara jag som varit lat och inte idas köpa det.. Så jagfår skylle ig jsälv..


Efter lunch drog jag och S ner till badet :) skönt, vindstilla och lagomt varmt :) Senare kom J och hennes kompis också ner till badet.. Heldag där och sedan åkte vi hem.. Magarna kurrade och väl hemma så överöstes flickorna av presenter från deras far som varit i Indien i snart en vecka.. Chockad blev jag då han även hade en present till mig!! En röd, väldigt vacker rödfärgad silkeshalsduk, äkta Indiskt silke! Vilken present! Hade absolut itne förväntat mig det, men det var jättesnällt tyckte jag :)


Nu ska jag försöka pyssla till ett väldigt tjusigt "grattisbrev" till min lilla ängel till tremening som fyller tre år idag! men hon får ju inte brevet förens i slutet på veckan.. men ändå, det är tanken som räknas! =)


Ciao!


Kram

Av Ida - 23 augusti 2009 23:43

Mygg och vita väggar är inte någon bra kombination..

 Förlåt väggen! tror jag har utrotat nattens inkräktare..


Kom "hem" för ett tag sedan efter att ha träffat en trevlig svenska i Bern!

Först investerade jag i ett tågkort, som jag nu har sett att mitt namn är felstavat! men, kanske går och frågar om det gör "något"..


fick en trevlig rundvandring runt Bern. Fick se lite annat än shoppingstråken som jag redan utforskat.. Vi såg massor med trevliga och mysiga "film" uteseveringar och vackra innergårdar.. Såg utsikten från kyrkparken, såg vatten, rosengård och lite annat =)

Hittade Starbucks och kände att jag är lite avundsjuk på kaffedrickare!


två tågresor senare och några fler lästa sidor i boken så steg jag av på "endbahnhof" Drog koftan lite tajtare och huttrade av den friska luften. Det är alldeles stjärnklart!


Vill ha dig här! Vill strosa runt, mysa och bara vara med dig! se på stjärnrna och äta på en mysig restaurang med lummig och blommande uteservering.. Vill ha dig.. men jag kan bara drömma..


nu ska jag sussa.. drömma..


längtar


Kraam

Av Ida - 23 augusti 2009 17:25

Jag bad mormor ringa mig igår.. Kändes så skönt att prata med henne... Mådde lite bättre efter samtalet, men ändå vilken jäkla soppa!!

Min mormor är helst fantastisk!


Ibland kan jag dock få för mig att jag är i himmelriket! Idag vaknade jag av mig jsälv just för 10.. sen ringde klockan (mobilen) så då låg jag och myste med snoozen i en kvart.. Sedan drog jag på mig mysklänningen och grabbade tag i boken och gick upp och ut på altanen och satte mig för att läsa i solen... SKönt att ha liten egen-tid:) Läste ut boken på ett nafs.. nästan iaf och gick in för att göra frukost.. Frukosten intogs även den på altanen..


Sedan skulle familjen och bada, men jag sa att jag skulle gå och upptäcka lite själv idag.. Så jag gick ner till sjön, där borta där parken är.. Hade med mig en banan, macka och lite torkad mango! (ni som känner mig, vet kanske att jag älskar mango!!) Och den var god, inte söt, men god, syrlig, mumsig och torkad :) söndagslyx! 

 Hade smugglat med mig en ny bok dagen till ära, som jag hann läsa halva ungefär, jag tror nästan jag borde börja att definieras som bokmal.. Haha, än så länge tre böcker på 10dagar.. (det kanske inte är bokmal, men det är en gigantisk bokmal i jämförelse hur jag var förut!)

 Boken var bra, intressant! men lite ovanligt utformad.. jaja, varvade läsningen med lite korsord och sånt..

 Efter en eftermiddag på "beachen" med massor av andra människor.. Bland annat KUBB-spelare! trodde det var något "svenskt" menmen.. De hade då konstiga regler.. jag menar det är ju FÖRBJUDET med överhandskast, det vet ju ALLA!! Ajabaja!

 Efter en promenad runt området så tänkte jag gå tillbaka till huset.. en väldigt mysigt och trevligt promenadstråk =) Men pricken över i:et var att jag hittade bästa glassstället! Med inte mindre än typ TJUGO olika sorbet-smaker!! Päron, plommon, hallon, jordgubb, ananas, passionsfrukt, mango, äpple och måååånga fler :) jag tror jag blev kär på en gång! Men efter lite för mycket söndsgslyx så kom jag hem, levandes..


Nu väntar bara någon sorts middag.. Inte så sugen på mat faktiskt ;P

Sedan ska jag ner till bahnhofoch förstöra pengar... eller i alla fall investera i ett tågkort! Halva priset ändå fram till 19.00 Efter det är det gratis! =)

Så jag ska först ta foto i en fotoautomat.. får se hur det går..

 Sedan bär det av till Bern, igen. Ska faktiskt träffa en svensk au pair! Men det är au-pairen-som-jobbade-i-den-här-familjen-före-mig's "bästa kompis".. Och jag vet inte hur jag ska tolka det.. Men det är ju värt att träffa na och se hur det går :p förhoppningsvis går det bättre än jag tror. Är lite av en pessimist..


Men jag överlever!


tack E för kommentaren :)

Och nej Martin, jag tänker inte sluta skriva så mycket på veckodagarna, för jag tycker att du kan offra din permis på att läsa min blogg ;P


Kram

Av Ida - 22 augusti 2009 10:12

Värsta natten i mitt liv..

 Grät mig till sömns..

 Vaknade klockan 3 helt konstig i hela mig...

 Vaknade klockan 7 kunde inte somna om...

 tänkte bara på gårdagskvällen hela tiden..

USCH! Jag klarar inte mer!



Av Ida - 21 augusti 2009 15:00

Höll på att få en hjärtattack! Datorn stängde ner internet (som den har gjort ganska många gånger senaste tiden) och jag var helt säker på att förra inlägget hade försvunnit!

Men det hade det inte och tur det, för det var låååångt! Haha



Av Ida - 21 augusti 2009 14:29

Härlig dag "hemma"! har varit molnigt hela dagen, men nu valde solen att visa sig idag också.. Det är varmt idag, men inte för varmt.. som det nästan var igår..

 Ändå kan jag tillägga att baka (och använda ugn) är inte det smartaste jag har gjort en sådan här varm dag, det blev bara lite, lite varmare i köket, där jag befinner mig största delen av dagen.. Frukost, diska och städa efter det.. Lite fritid och sedan lunch och göra, fixa, duka fram, duka av, diska och städa efter det... Sedan brukar jag avlägsna mig från det området och hoppa ner i mitt rum, eller åka till badet.. Men idag har jag varit i köket, verkligen HELA dagen!

 Igår sa jag till E att jag var less och var rastlös, hon föreslog att jag skulle baka... Just då var jag inte så peppad, hade inte modet att erkänna att jag är LIVRÄDD för att bevisa att jag inte är bra på något jag gör.. Rädd för att misslyckas, visa mina dåliga sidor och så vidare.. Det kan jag göra, då jag har lärt känna någon, hoppas mina vänner vet hur jag är... Men i en helt ny främmande familj vill jag inte kasta sten i glashus och misslyckas med allt jag gör--- Jag har inte det bästa självförtroendet---

 Kära E nämnde också att jag kanske borde leta upp ett bibiliotek (eftersom mina böcker redan är utlästa) Jag var inte så pepp på det heller.. Gårdagskvällen var en deppkväll helt enkelt..

 Då jag vaknade mådde jag inte så mycket bättre, snozzade till och med! Fy Ida!!

 Men jag hade drömt att jag var hemma.. hemma i min säng... hemma hos familjen och alla mina goda kära vänner!  


Jag blev helchockad då jag vaknade.. trodde nästan att jag var bortrövad innan jag kom ihåg var jag lever nu..


Men jag gick upp fem i nio (fem minuter innan barnen ska vakna..) Jag går med beslutsamhet mot en byrålåda som mamman i familjen som hastigast visat mig.. Jag öppnar och blir först besviken, men efter att ha gått igenom halva så inser jag att det här kanske är bra :)

Hittade några guldkorn bland all lera!


Närmare bestämt sjutton stycken som jag kan tänka mig att läsa, det är alltså böcker jag talar om! Det bästa var ändå, då jag hittade en speciell bok, min älsklingsbok (alla kategorier!!) Den blå färgen av Tracy Chevalier!! Den ska jag läsa om och om igen om så behövs ;)  

 TAck E!


Sedan går jag upp och börjar ställa fram frukosten (innan jag väcker tjejerna) och då plingar det på dörren (eller klingar, som tjejerna säger) och jag öppnar. Där står grannfrun och pratar om kaniner och hus på tyska.. J kommer nerrusande från övervåningen och går ut. Jag förstod så mycket som att kaninerna hade rymt! En i alla fall.. men som tur var så befann den sig just bredvid buren..

Sedan väcker jag S och så äter vi frukost, det plingar igen och vi får veta att den rymt igen.. Men vad tusan, vi hade ju stängt locket! (som först var lite på glänt...) Men jaha, vi tar fast kaninen och tackar grannfrun.


Sedan får jag en instinkt att jag ska baka! Men först efter frukosten så fixar jag och J godispåsar till hennes kalas, roligt att pyssla!

 Sen tar jag fram en bakbok, jättefin och inspirerande bakbok med enkla och vardagliga bakrecept. "Tufvehult- drömmen om ett kafé". Den ska jag se till att köpa eller nåt :)

 Men trogen norrlänning som jag är, så kollar jag in på guldkorn.com och kollar vad det fanns för spännande muffins-recept där! Hittade ett superenkelt och snabbt (och förhoppningsvis gott) recept på chokladmuffins! 

Jag satte igång med lunchen, stuvade makaroner och bratwurst (äkta).. Väldigt trevlig lunch idag, då barnen var som barn brukar vara, nyfikna och vill berätta massor med saker och nästan så att de hade myror i brallorna! Bara bra tycker jag..

 Då sätter jag igång med bakningen, enkelt! Så nu står de där på bänken, och jag hoppas, hoppas så innerligt att de ska smaka lika gott som de luktar!  


 Fick veta att förre au pairen var jätteduktig på att baka och sånt, så jag kände värsta pressen! men..

den förre au pairen må ha varit en fena på att baka och laga mat, men inte att rengöra efter sig!! Jag har skrubbat långpannan skinande ren, för den var kladdig, fastbränt och allmän schaskig! men nu är den blänkande ren! Så jag hoppas att min renlighet jämnar ut min okunskap (otalang?) av bakning!

Hade lust att blanda i nötter i muffinsarna bara för att jag inte ska äta någon.. Men det hittade jag inte.. och så vet jag som inte hur mycket och sånt man ska ha i.. Men jag hittade bak-choklad-bitar! Som jag blandade i, hoppas bara de intesjnk till botten på varje muffins..


Tack E, för att du står ut med mitt gnat om hur jag mår, hur deppig jag är. Jag uppskattar ditt tålamod och din vänskap :)


Nu ska jag svara på E2 extremt långa mejl..


Kraaaaaaaaam

Ovido - Quiz & Flashcards