Ida -

Alla inlägg den 29 augusti 2009

Av Ida - 29 augusti 2009 23:56

Okej, jag erkänner jag glömde bort att skriva om resten av dagen..


När jag kommer hem så är endast, den för närvarande sängliggande, pappan i familjen hemma..

Jag går ner i mitt rum och börjar fundera över dagen...


Jag är nere i rummet i ca 24 minuter så kommer mamman och J hem. Det har varit på IKEA och har hela bilen fullproppad med kartonger!

Jag hjälper till att bära in allt.. Två byråer, en säng, tre kontorstolar (EN VAR TILL MIG :D ) och en hylla, nytt sänglinne, handdukar, badrumsvåg, toaborstar, tavellist, förvaringslådor och ljuslyktor..


Jag och J börjar med att sätta ihop alla stolarna.. Sedan bär vi upp sängen till Js rum.. Sedan börjar funderingarna om hur hon ska möblera om. Vi bestämde oss till sist att sätta ihop sängen och ställa den där den stod förut men vinkla om den.  Sen möblerade vi om de flesta möblerna..

Sedan bär vi upp byrån (som vägde 46 kilo, puh!) Och börjar montera ihop den.. det tog mycket längre tid än att montera ihop sängen! Men tillslut efter många skruvar och bök och stök med allt omkring så var vi färdiga och åt middag där vid halv 9!

Nu är det bara att montera ihop byrån till Ss rum också..


Sedan såg jag, J och mamman på en tysk film.. en barnfilm och det är ganska roligt för man förstår ju fast man inte förstår det de säger.. KOmmunikation är mYCket mer än språk!


Jaja, nu är det läggdags!

Av Ida - 29 augusti 2009 23:32

Igår sisådär vid godnattdags bestämdes det att jag skulle åka in till F klockan 09.01 med tåg för att besöka språkskolan som jag förmodligen ska gå på. Jag vaknade 8.. Fixade mig, gick upp åt frukost, sa hejdå till mamman i familjen och traskade iväg mot bahnhof i den kylslagna morgonen. Behövde kofta! Väl där så köper jag biljett i biljettautomaten. Första gången jag använde den och jag var osäker på om jag gjort rätt.. Men ingen kontrollant kom och kollade så jag lever utan skuld :)


I alla fall, i F så hittar jag först en stadskarta vi bahnhof. Riktar in mig på adressen till skolan och går dit. en väldigt trevlig kvinna satt i receptionen.. Hon pratade bra engelska så jag klarade mig fint;) Fick göra ett test för att veta på vilken nivå jag ligger på i franskan.. Trodde att jag var bättre än testet visade.. Jaja, satt där på altanen till skolan och gjorde testet. Efter ett tag så kom typ miljoner med studenter och hade rast. Störande.. Men jag får skylla mig själv att jag valde att sätta mig utomhus.. Testet var jättekonstigt tyckte jag.. men jag hade mer än 2/3 rätt så :)


Men saken är den att alla kurserna till den nivå som jag är i är fulla! SÅ vad ska jag göra, lättare eller svårare nivå???!?!?!??!? Panik!

Jaja, efter rättningen och informationen och samtalet jag fick med den trevliga damen i receptionen så gick jag upp till huvudgatan igen.


Hittade mitt första "stora" köpcentrum! Galleria med fyra våningar och ganska många butiker!

 In på Oschner sport och provade löparbyxor ;) man måste ju få prova iaf.. Men snart är jag lika nördiga som alla andra här i schweiz! Hittade ett par som satt bra, inte så himla dyra och snygga!

 Men ska löparbyxor/trikåer sitta tajta, tajtare eller jättetajta? Svara!


Sedan in på Clockhouse och kolla på höstkläder :D hittade massor men köpte bara ett par långa svarta tjocka leggings, sådana behöver man alltid..

Sedan sprang jag på alla möjliga affärer, traskade runt på gågatan, njöt av sorlet från alla fransk-talade människor (F är nämligen en fransktalande stad!) Gick in på United color och Benetton och såg en plånbok och kom på att jag hade glömt att kolla på det på Esprit! Så iväg bär det till Esprit och köpa plånbok (eller börs som jag vanligen brukar säga, men barnen här säger att jag måste börja säga plånbok ;P ) Väl där hittar jag ju två olika modeller som jag vill ha, varje modell i tre olika färger! Alla var ju såååå snygga!

 Jag står där med två olika, valde brun, modeller och försöker komma på vilken som är snyggast! för de var likadana inuti men bara olika utanpå! Så kommer en expedit och frågar om jag vill ha hjälp... Jag säger att jag inte kan bestämma mig för vilken jag vill ha och så säger hon.. Vänta jag ska visa en sak.. Och så springer hon iväg! Jag står kvar, som hon sa, och tillslut kommer hon tillbaka.. I handen har hon en till modell! med samma innehåll men annan design utanpå! det blev ju genast MYCKEt svårare! Jag trodde hon skulle hjälpa mig! Men jag kände mest för den hon visade och valde den :) Hon sa att de fanns i svart och röd också och ville gärna visa de för mig.. Men jag ville ju ha den bruna! så hennes försök till övertalning var bara bortkastad tid! Men nu är jag en stolt ägare av en Esprit-börs (skit samma jag säger börs!! )

 (bild kanske kommer senare någon dag ;) )


Sedan hittade jag BODY SHOP! Och vilken lycka, rusar direkt in och roffar åt mig en Body Butter Papaya! Ååh så glad jag blev! Betalar och går mot bahnhof.. Nu är jag nöjd för dagen!

Köper en glass.. Ja jag vet jag ska bli nyttig! På måndag börjar det! efter att jag bakat morotskakan!


Men imorrn ska jag INTE ställa någon klocka! Första morgonen utan väckarklocka sedan jag kom hit! förstå!!

Tror dock att det blir hyffsat tidigt:P Men imorrn ska jag ut och springa!


Kraaam


Ovido - Quiz & Flashcards