Ida -

Alla inlägg den 17 augusti 2009

Av Ida - 17 augusti 2009 20:44

Nej, jag är ledsen att göra er besvikna...


Jag besteg aldrig kullen ikväll..

 Hade ju som bestämt att jag skulle det och jag måste erkänna att jag är sjukt besviken själv!


Mamman frågade om jag villa följa med och skjutsa äldsta dottern till en kompis och jag hakade på..

På hemvägen fick jag köra, så jag har varit på sightseeing i M, M och M ikväll.. Körde runt  på olika vägar och jag har aldrig kört så dåligt i hela mitt liv! måste få skylla ifrån mig litegrann.. Hon pekade och visade och pratade och fäktades och då är det ju fullkomligt normalt att man inte är helt fokuserad på bilen och vägar och broms (förfärligt bra broms, hemskt då jag är van vid en sämre variant av broms)


Men nu har jag lite mer koll på byn iaf.. hittade lite fler affärer, bla en sportaffär!! Wie!!


men i alla fulla fall.. Då jag svängde upp på uppfarten insåg jag till min besvikelse att solen höll på att gå ner!! fasen tänkte jag och gav upp iden helt.. Fick prata schweizer-franska (inte fint) och fattade inte så mycket.. Men så övergick samtalet med alla andra på tyska så jag smet ner i mitt rum och hämtade kameran, sprang för fulla muggar upp på fjärde våningen och upp med dörren och ut på takterassen!! Såhär vacker var dagens solnedgång.. Hoppas bara på att jag hinner upp på kullen imorgon istället :)


Kram!!

Av Ida - 17 augusti 2009 15:25

Längsta dagen "so far"..


vaknade som vanligt ungefär kvart i nio, väckte tjejerna och så åt vi frukost...

Redan förra veckan (då mamman gick igenom städgrejor och så) att måndag och onsdagsförmiddagar ska bli städdagar! Så efter frukosten (och allt runt det, plocka bort, diska osv) så hämtade jag dammsugaren i källaren och traskade alla de tre trapporna upp till  "4 våningen" ..

 Dammsög, under och bakom allt, jamen som man alltid gör :P dammsög även våning 3.. Gick sedan ner med dammsugaren och hällde upp rikligt med skurvatten.. upp till fjärnde våningen igen och så skurade jag där och 3våningen.. Dammtorkade också..

 Jag har ju nästan blivit proffs på att städa idag!!

Speciellt efter att ha städat toan, tur att det är ett välstädat hus, så jag slipper äckel-smuts..


Tjejerna hade flera kompisar på besök, två som åt lunch här.. Spännande med hamburgare och makaroner, haha, det fanns inga bröd.. så då måste jag ju göra nåt.. Jaja, de vart mätta iaf..


Sen har de plaskat i poolen och jag har löst korsord och donat... Jag är som en extra hemma-mamma!


Funderar på att bestiga "kullen" ikväll.. Bakom huset finns en kulle som är k-minnesmärkt och är känd från "slaget om M"..

 Tänkte göra så att jag promenerar upp dit, tar med mig kameran och ser solnedgången! Fy vad mysigt det skulle vara.. men det börjar att puffa upp moln, så det kanske inte blir lika vackert som jag hoppas på... Om jag nu tar mig i kragen och går upp dit vill säga!


Men det tror jag att jag ska.. Behöver komma ut ur huset litegrann och alla affärer stänger typ 18...


Så upp på kullen lär det bli, om det fortfarande är soligt..


Håll tummarna!!

Kram

Ovido - Quiz & Flashcards