Ida -

Alla inlägg under oktober 2009

Av Ida - 9 oktober 2009 14:28

nu vågar jag blotta mig lite mer i min blogg.. Har knåpat litegrann med den som ni kanske märker..

Nu är den lite mer personlig tycker jag! Eller ni får se mer av mig i alla fall.. Och dessutom tyckte jag att då bloggen var blå så blev den så kall och frusen.. Jag är inte kall och frusen inombords egentligen men då jag gjorde den så kände jag väl mig lite så.. Nu är den lite mer Ida! med lite mer Ida-saker!


Ska ta mig äran att citera ev väldigt fin bok (som jag hittat här i huset...)  Boken heter "Oss vänner emellan" av Vicky Geelen. Man kan tro att det är ännu en "vänner-bok" i raden av citatböcker.. Men den är mer än så! Mest fokus ligger på bilderna och den är så vacker!
Så ska du köpa en bok till en vän, satsa på den här boken! Det finns ju såklart några väl valda citat i den också! här kommer en:

"En vän är någon som förstår ditt

 förflutna, tror på din framtid och

accepterar dig som du är idag."




vi kör en till då vi ändå är på gång..


"Livet igenom möter du människor som får

dig att le, gråta och skratta så att du nästan

 spricker, men det är de som lämnar

 sina avtryck i din själ som får dig att verkligen leva."




Kram

Av Ida - 8 oktober 2009 15:02

De kommer hem, tyvärr, till min hemadress i Umeå om inte mindre än 2-3 dagar !! Snabba puckar!

De får ligga orörda där i några månader.. Hoppas de passar! Skorna som min kära mamma beställde åt mig är tydligen sköna.. undra hur jag vet det?!?!?!!?


Nu väntar mellis här!


Kram

Av Ida - 8 oktober 2009 13:32

på sommarens alla bilder.. igen..


Hittade de här från midsommarafton! Tillägnade min kära mormor och morfar!

(Mormor, om du vill spara ner bilderna på din dator så håller du musen över bilden. Sedan trycker du på högra knappen på musen. Då kommer en lista upp och du kan välja "spara bild som". Tryck där. Och då kommer ett fönster upp. I det fönstret ska du leta efter en knapp där det står "bilder". Dubbelklicka på den. Då kommer du till mappen "bilder". Där kan du döpa bilden och trycka på knappen "spara". Du kan göra likadant med alla tre bilderna. Men namnge bilderna olika.)


  

  

  

 Liknande dräkt som hon har på den här bilden har min mamma sytt.

Den är ganska lik om inte väldigt lik..

I alla fulla fall så börjar jag fundera om jag överhuvudtaget kommer i den fortfarande.. Skulle inte tro det.. men jag måste testa på jullovet!


ps.. mormor och morfar var inte med och dansade..

Kram

Av Ida - 8 oktober 2009 13:14

eller rättare sagt, mina framtida barn! De ska inte få äga helsvarta nästan identiska sockar! Det är så tidskrävande att försöka para ihop 21 svarta sockar! För till sist blir det över tre stycken varav ingen av dem kan bilda något par!! Min framtida man ska inte heller få äga svarta sockar, i alla fall inte i samma modell! För då måste man gå igenom vilka som är mest nötta för att det ska gå hyffsat jämnt ut i slutet!

 MEN, han får hellre ha likadana svarta sockar än tennissockar!! Jag tycker inte om dem! Bara så att ni vet... Och strumpor i sandaler är inte heller tillåtet.. Haha, jag och mina krav.. För kommer ni ihåg att jag vägrar stryka min framtida mans skjortor?

Ja, det lär jag ju få äta upp snart.. I framtiden kanske ingen man stryker skjortor, tänk om samhället håller på att gå tillbaka i tiden och alla kvinnor blir hemmafruar?

Det ska INTE få hända! Och det hoppas jag att alla håller med mig om!!



Kram

Av Ida - 8 oktober 2009 11:15

Du är alltid så bra! Alltid så som en mormor ska vara, hjälpa och stötta och säga bra saker i rättan tid!

Tur att du skaffat Skype så är det lite enklare för mig att få den supporten från dig!


Ät lite surströmming för mig också :)


Kram

Av Ida - 7 oktober 2009 23:58

Nu är jag invigd i chai-lattens värld! (nästa gång blir det en frappucino..) Varit på Starbucks och fikat med trevligt sällskap hela kvällen!

Tack, det behövdes verkligen :)


Tack även för alla fina och peppande kommentarer! Älskar er mina nära och kära!

Andas lite svensk höstluft åt mig också! Behöver lufta ur mina lungor...



Kram

Av Ida - 7 oktober 2009 14:01

Förlåt, förlåt så väldigt mycket! Jag har inte kunnat öppna min gästbok och godkänna.. Men nu har jag lyckats och blev sååå rörd av alla kommentarer, Tack!


Pappa, hälsningar från ett soligt och 22gradigt varmt Schweiz!

Mamma, jag vet inte vad det är för träslag.. något konstigt.. blandning mellan ek och björk men med konstig bark :P

Mormor, alla är vi nybörjare i början! Tack för din omtanke :)

Ellen, tänker på dig! Du är alltid så glad och jag saknar att vara med dig! Ha inte dåligt samvete! är bara glad att du kollar in någon gång överhuvudtaget och att du skrev, TACK!

Martin, hej på dig med!

Emma, kan du inte komma hit!!! :D

__________________________________________________________________________________________________


Igårkväll var jag barnvakt... inte det enklaste att få en 12åring att gå och lägga sig.. Jag lyckades inte heller..

Föräldraarna kom hem och ordnade det :P Jag ska dock prata med dem angående låset som är på hennes dörr... Ska en 12åring få ha lås till sitt rum?


Idag, vaknade fixae frulle, fika och åt själv.. De åkte jag tänkte "va tusan, lika bra att få städningen bortgjord!!" Så jag drog fram dammsugaren och toalett-städ-grejorna och skurgrejorna och var klar med det lagom till kvart över 9! Perfekt! Datatid, sedan ut och springa (ja, jag har kommit igång liiite med springningen nu igen.. ) Men fy vad jag insåg till min förskräckelse! jag har gått upp i vikt :( SKIT! Vad ska jag ta mig till?


Duscha och göra lunch.. Lunch = rester.. Lunch= rester som inte barnen tyckte om.. Lunch= kall korv och rest-potatis.. De får "skylla" sig själva om de ska vara så kräsna .. typ. Det fanns ju faktiskt Risotto, makaronilåda (varför går det inte med makaroner och korv i en låda då det fungerar perfekt utan låda???)  och potatislasagne.. (men det förstår jag.. Har inte ätit av den själv och den ser inte så aptitlig ut.. från i helgen då jag inte var hemma..)


Sedan stryka 8 skjortor.. najs.

Jag har insett att dagarna då jag sover efter frukost är lite bättre, för då går det åt mer tid.. Alltså dagarna går fortare tills dess att jag får åka hem över juL!!!! :)

 Pratade med mamma på telefon idag och vi kom fram till mycket.. typ.. Men jag ska kolla på biljetter hem i slutet av november någon gång.. Måste kolla med tandläkaren om tid då också..och med den här familjen om jag får någon dag ledigt.. Men det jobbigaste är att matcha flyg från/till arlanda.. :( Vi får se!

Men är det inte någon vänllig själ som vill komma och hälsa på mig i höst?!?!? Exempelvis slutet av november? Kanske enklare än om ja ska komma hem!?!?!? Sällskap!!!!!!!!!!!!!!


Kram

Av Ida - 6 oktober 2009 11:33

Var ska jag börja? Vet inte hur jag ska kunna förklara, ni kommer ändå aldrig att förstå om ni inte upplever det!

Tro mig, det var värt det! Ni ska absolut åka dit!

Jag vill dit igen! Jag vill bo i en stuga på en bergskam, avskilt från alla andra, bara njuta och andas alpluft!


Fredag, jag åkte till N för att möta upp S och åka hem till henne för att sova.. Vi åkte hem till henne och hennes gästsäng var så otroligt skön! Har aldrig sovit bättre sedan jag kom hit! Klockan ringde 05.37 och jag var pigg som jagvetintevad, otroligt pigg iaf!

Vi gjorde oss i ordning för att åka in till N och bussen som väntade. Vi kommer in, 45 minuter innan vi måste.. För att sedan inse att det avr folk försenade så vi kunde lika gärna ha väntat en halvtimme. Menmen, det får inte förstöra nåt! Vi är lika glada ändå!

Sedan till M och plocka upp tio pers till bla S och J :) Dock var det en plats för lite i bussen så de som satt längst bak fick klämma ihop sig 6 på 5säten..

Några timmar senare åker vi uppåt, bussen går sjukt tungt men det enda jag bryr mig om är den otroligt vackra utsikten! Helt fantastisk (men senare kom jag att inse att det inte var något alls jämfört med söndagen..)

Vi lämnade bussen i Täsch för att åka tåg upp till Zermatt (biltrafik är förbjudet i Zermatt så de enda fordon som fanns var små pyttiga ljudlösa elbilar..)

Väl där går vi genom byn, typisk alpisk turistby... (McDonalds var sjukt malplacerat!!! ) Vi gick mot hostlet vi skulle bo på, uppåt.. Tackar gudarna för att jag är bra på att packa och endast hade min gula Haglöfsryggsäck med mig :)

Väl framme så får vi vårat rum, FANTASTISK utsikt över Matterhorn och alperna runtomkring! Makalöst!


Vi åt vår medhavda matsäck (ja, den rymdes också i min ryggsäck!) i solen utanför hostlet. Sedan skulle hela gänget (57au pairer inkl två ledare och en till..) gå på en liten vandring. Vissa tog kabinbanan upp men jag och tjejerna traskade på, fick dock sega oss upp för att en annan tjej med intesåbrakondis gick med oss. Men vi är snälla :)  

Väl uppe i Zmutt intog vi en berömd Apfel-strudel! Fyfasikn vad god, speciellt med den utsikten! Vädrets makter va med oss! Sedan gick de flesta ner igen men vi och några fler följde Paul ännu högre upp för attsedan gå efter bergskammen, väldigt, väldigt vackert!

  

Där nere intogs den supergoda apfel-strudeln!


Sedan på Coop och handla matsäck för söndagen, sedan midda på hostlet och kortspel på kvällen :) Vilket nattliv i Zermatt!

Sköna sängar! tyckte jag..

Fantasktisk morgonutsikt på Matterhorn från vårat rum!!


Frukost, åt rejält.. Vi ska ju vandra i x antal timmar, klart man måste äta bra frukost!


Gick i samlad trupp till centrum för att ta Gornergrat-tåget upp till toppen (Gornergrat). vackert.

     

  

Väl uppe så kan jag inte ens beskriva! Jag vet inte vilka ord jag ska använda.. Vad säger man om något som ärså uppfriskande, vackert, magiskt, gott för själen, rensa tankarna, känna sig levande?

 Jag kanske bara kände mig lycklig?


  


Stannade på toppen och fotade, började vandringen neråt. Stannade vid en alpsjö för att fika. Magisk utsikt, verkligen magisk!


  


Lycklig som jag kände mig så avvek jag från stigen ett flertag gånger för att springa runt på ängarna som bredde ut sig :) Hoppade och skuttade och kände mig så LEVANDE. Dock har jag inga kort på mig själv då jag befinner mig i detta lyckorus, de andra tog dock  gladeligen kort på mig så på någons kamera finns jag ;) Vill se allas kort!!


  


Menmen, lycklig och några timmar senare efter att ha gått ner från 3100 till Zermatt som ligger på 1600 så kändes det i benen, och min RUMPA! Har aldrig haft sån tränignsvärk  rumpan! (Fast jag strechade bra efteråt så kunde jag knappt resa mig ur bussen senare..)


Bilderna kan inte ens beskriva hur det var! Men jag är lyckligare än i fredags, och det är det viktigaste.. Tyvärr är jag ju inte lycklig för det..


Franskakurs igår, jag orkar inte bry mig längre..

Trött idag, sov hela förmiddagen... Bara matlagnign på schemat idag :)


Nu ska jag skicka iväg tjejerna till skolan och sedan en lång cykeltur!!

Kram

Ovido - Quiz & Flashcards