Ida -

Alla inlägg den 22 januari 2008

Av Ida - 22 januari 2008 20:06

Jag har insett att det finns så otroligt många som gör saker de inte skull behöva.. Åka buss en hållplats.

Jag låg och tänkte en kväll på då jag var i stockholm i somras, ni vill itne veta varför jag började tänka på det... Men då skulle vi gå till Gröna Lund, men hade virrat bort oss på nån gata, så jag frågade en förbipasserande.. Då sa hon "men det är ju långt, ta bussen" och jag tänkte "absolut inte, så lat är inte jag". Vi gick åt det håll hon sa och efter sisådär 30 minuter var vi framme, inte alls långt. Eller jo om man bor i sthlm kanske, förlåt ni som känner er "stötta".. men jag klarar faktiskt av att gå en bit. Samma sak händer här i Umeå, vilket jag inte fattar. Folk som åker från Vasaplan till nästa hållplats eller 3 hållplatser bort. Jag bor på ändhållplatsen, jag går minsann ibland mina 6 kilometrar till stan, sker inte så ofta men jag cyklar då iaf till skolan då vädret tillåter.

Speciellt minns jag en kväll då jag skulle åka hem, gick till kuren och satte mig. Där satt även en tjej. Vi satt där i minusgraderna och huttrade. Efter typ 10 minuter så kom bussen, sedan for den på avgångstid sisådär 5 minuter efter. Sedan åker vi ut på vägen, svänger höger, förbi första hållplatsen. Sedan plingar det vid nästa - och så går hon av där!! så hon har väntat typ 15 minuter på vasaplan då hon hade kunnat gå till den hållplatsen på mellan 5 till 10 minuter och därmed hålligt värmen då hon promenerade.

Det skulle inte ha kostat 10 kronor heller eller 15 om hon var studerande, jag är lite osäker på den punkten.

Det sker ofta men jag tänker då aldrig bli så bortskämd med att alltid kunna ta den lätta vägen. Då jag bodde i Lycksele gick bussarna typ 5 gånger om dan, bara från oktober till april. Nej jag ska inte bli en som tar bussen två kvarter eller ta taxi.

Det fick jag också se en gång. Såg en gammal kompis en kväll på kvarteret då jag skulle gå ut med soporna eller nåt, hon var väl inte nykter men jag pratade en stund med henne och tillslut sa hon att dem hade åkt taxi från ICA och hit. Det tar ca 10 minuter att gå. Vad mycket drivmedel som behövdes för att "hämta" upp dem och sedan köra dem mindre än 1 km..   Hur mycket miljöförstöring är det?

 Nu ska jag sluta gnaga på om sånt.


Ska koncentrera mig på de sista minuterna som är kvar på Ugly Betty


Kram

Ovido - Quiz & Flashcards