Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011
Fick ett lass röda krusbär av mammas arbetskollega. De har stått i kylen sedan i förrgår och jag har småätit hela tiden. Kom dock ändå fram till att jag måste göra något av dem så att de inte blir för gamla, för småäta mer än en liter kändes lite för ambitiöst. Så jag satte igång ett syltkok!
Har inga bilder från koket men sparade en aning för att kunna mumsa till glass! (ja, jag har blivit mer onyttig senaste veckan.. )
Här är receptet jag utgick ifrån:
Krusbärsmarmelad eller krusbärssylt, ger cirka 2 liter sylt
2 liter snoppade krusbär
½ dl vatten
650 gram syltsocker
1 msk vaniljsocker
Häll upp krusbär och vatten i en kastrull. Koka i 10 minuter, lyft av kastrullen från plattan och mixa slätt med en stavmixer. Rör därefter i syltsockret. Koka i ytterligare 5 minuter, lyft av kastrullen från plattan och skumma sylten. Ta sedan upp lite sylt, rör ner vaniljsockret i den och hällt tillbaks i kastrullen. Häll upp sylten/marmeladen i väl rengjorda glasburkar (förslagsvis diska burkarna på minst 70 graders diskprogram). Sätt på locken och förvara svalt.
Hittade receptet här..
Det finns stunder av tvivel, av trygghet och också en vilja bort från det. Just nu vill jag bara kasta mig ut, igen. Bort från det trygga lilla livet. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|