Ida -

Alla inlägg under november 2007

Av Ida - 22 november 2007 16:52

Jag kan verkligen inte förstå hur man har mage att göra ett inbrott. På skolan och mitt på dagen under pågående lektioner. Först gå å fråga lärare om alla har lektion och sedan gå å stänga alla klassrumsdörrar. Bryta sönder mer än 10 skåp och ta mobiler/mp3spelare/bankkort etc. Skitstövlar är vad  dem är!!


Då till lite mindre aggresiva uttryck..... ja, jag kan bli helt knäpp på vissa människor. Igår satt jag på bussen (som för övrigt var ganska full) bredvid en kvinna i sisådär 55 årsåldern eller nåt. Framför mig satt en unge.. å så hör jag hur han drar bort klistermärket ( för gravida/handikappade etc.)

och sedan blir jag sådär halvirriterad, så jag säger " varför drar du bort klistermärket" (tror jag) och vad gör han?? han lutar huvudet och låtsatssomnar.. och han låtsats vakna vid nästa hållplats och verkar förvånad över att klistermärke halft är bortdraget.. och sen går han av där åxå..

Jaja, bussmänniska som jag är ( pappa haft bussföretag) så är det även såna saker som kan göra mig galen! Så det ungen ( typ 13 år) gjorde att jag kommer att upplevas som en grinig/bitchig/knäpp "kalladetvadduvill" typ.   


Justnu har jag ingen lust att förbli arg, för jag mår ganska bra fysiskt just nu.. Har haft ont i magen och huvudet och munnen hela veckan. Men just nu är det ganska bra, bara lite hungrig, ska nog kunna fixas ganska bra.


Dessutom har jag märkt att det står då inlägget börjades skriva inte då den publicerades.. Så då kan alla se att jag har tagit hyffsad lång tid på mig att skriva, kan ju även bero på att jag gör om inte 100 saker samtidigt så inte långt ifrån..


Men nu ORKAR jag inte skriva mer så.. Hejdå

 ( det har inte gått så bra med att skriva varje dag, men jag vill bättra mig) 

Av Ida - 20 november 2007 22:37

Läste nyss vad det knepiga med besökstatistiken beror på..

jamen (vadhetternuigen?) jamen i alla fall, ja justja : Unika besökare!

Så hette det.. jaja.. jag fick förklarat det där för mig för ett tag sen ( typ då jag skrev det där inlägget om statistiken) hur det var, men tänkte att det inte var så eftersom det inte rakt ut stod " Unika besökare" lr nåt..

( och nej jag har inte somnat än, ont men jag har tagit alvedon, får se om det hjälper)

Kram    

Av Ida - 20 november 2007 21:58

ja, det här kommer att bli ett kort inlägg..

 Måste tillägga att jag har ont i munnen och lägtar efter att få somna, för då reflekterar jag inte över smärtan.

Och varför har jag ont i munnen då? jo, jag Ida har fått tandställning. Vid 17 års ålder... de flesta har ju det på högstadiet, hur många har det på gymnasiet. Kanske det ändå är bra att jag har det nu. Med tanke på om jag hade haft det då så skulle jag nog ha blivit mobbad eller nåt? Bättre självförtroende nu + att jag tror alla (de flesta) har mognat efter grundskolan, mer seriöst på gymnasiet. Beror nog på stor del att man får välja inriktning och förhoppningsvis göra nåt man tycker om eller inte hatar. (hårda ord??)Jaja.. nu har jag tydligen ändrat nån inställning så att allt jag skriver blir kursivt, trycker jag på "K" så händer det ändå inget.Nu orkar jag inte skriva mer, så godnatt.
Av Ida - 17 november 2007 12:05

inget inlägg igår..


redan där börjar det gå snett. eller.? vem har sagt att man måste skriva varje dag? det känns som om jag inte gör det en dag så kommer det att bli fler och fler sådana dagar..  fast det är ju ganska logiskt att man inte kan skriva varje dag, jag menar, det kan ju vara strömavbrott (ytters sällsynt) men man kanske inte har tillgång till dator och framför allt inte internet om man är hos mormor och morfar till exempel. Då springer jag ju inte till grannarna och frågar om jag får låna datorn för att jag MÅSTE skriva "dagbok"... jag skulle då inte låta nån främling som vill blogga få låna min dator.


jag har kommit på att norrlänska blandat med göteborska är väldigt skrattretande.. (sry ...) men jag måste tillägga att det var Väldigt Roligt att träffa dej.. roligt.. hahah.. trevligt kanske låter bättre..


Sen har jag kommit på. ( för några månader sedan, men kom ihåg det nu) att ett ord som MÅSTE komma in i svenska akademiens ordlista är: HE ( synonym för sätta, ställa, lägga på norrländska) 

" He stolen där" , " He bilen i garaget"  ungefär som engelskans "put" om ni inte redan hade listat ut det och om ni redan visste vad "he" var så skulle ni inte ha behövt läsa det jag just skrev.. He kan också användas då man säger typ " he e bra" alltså istället för "det".. ( "e" är "är", men vet inte om jag uttalar det riktigt som ett e, använder inte "he" i det sammanhanget så ofta)

Då kommer den roliga synen på vad som är norrland och vars man pratar norrländska fram..  Enligt mig börjar norrland nånstans vid höga kusten.. ungefär.. men norrländskan talas av väster/norrbottningar, mest västerbottningar eftersom i norrbotten så finns det så utmärkade lokala dialekter. Dessutom så kommer finskan och samiskan in och förändrar norrländskan, med undantag för många. Måste ändå medge att jag inte har så full koll på inlandet i härjedalen och därikring och hur dem pratar, om jag skulle veta det så kanske min uppfattning skulle ändras avsevärt. Så utmana mig gärna med era egna kommentarer!! Och bli inte arg på mig för mina åsikter.


Vi ser det snöar,vi ser det snöar.... ( jag iaf) Det är lika roligt som då man var barn ( barn nu åxå men.. då jag var typ 7 år ) 

 Det som är lite komiskt i det här ( det finns oftast nåt komiskt i allt) är att nu är det typ -10 grader, nu klär jag mig i princip lika varmt som då det är    -20.. och det är lika skönt, varken för varmt eller för kallt.. undantaget är i vissa fall att jag byter mössa, och ibland vantar, men nu har jag samma handskar, då det blir vanligare med typ 15 minusgrader varje dag så har jag oftast bara stickade vantar. Man vänjs vid kylan, ganska skönt att andas in kall och frisk luft. Speciellt då det är så grymt dålig luft i umeå då det är slaskigt. Då kvävs man ju nästan, jag är astmatiker.


På tal om astman, jag borde börja konditionsträna oftare för att träna upp flåset å lungorna. På så sätt så tar jag inte min sjukdom så allvarligt, men jag borde ju träna för att må bra fysiskt också. jaja.. det blir nästa veckas utmaning, gå å köpa träningskort, om jag nu har pengar...


Nu ska jag ut och vardagsmotionera dvs ut och gå.

Kram 

Av Ida - 15 november 2007 21:50

ja, som rubriken förtäljer så sitter jag här igen och skriver i min blogg...

Kollade just besöksstatistiken,


Besökare idag: 7Besökare igår: 10Den här månaden: 15


och jag har bara haft den i två dagar alltså idag och igår. Hur går det ihop?

Vore tacksam för svar!!

Det är lite roligt att ingen har vågat sig på att svara på frågorna på förra inlägget... jag är inte farlig.


en sak som jag har stört mig på i flera dagar, men som har trissats upp idag. "GOD JUL" stod det på en skylt i en "coop forum" butik i norrland förra helgen, åtminstone jag tycker att det är för tidigt. Idag så sjöng mina klasskompisar på julsånger och pratade om att ladda ner jullåtar på mobilen.

Första advent kan man börja, då känns det mer som jul.

Tända första ljuset.

 När ska man börja säga "god jul" då? ingen aning, typ sista veckan innan julafton.


Livet annars då? det rullar på, idag har det vart en typisk dag i familjen.. en syrra som inte vill gå till skolan..Jag som övningskör till skolan.( :D )

kommer 5 minuter försent till första lektionen eftersom den är flyttad til 15 minuter innan den egentligen ska börja. Idrott= fläskläpp.. en dum, elak, hård fotboll.. tror inte att jag behöver säga så mycket mer..  Lunch, mattelektion som mestadels går åt att vänta på att lärarn ska kolla om jag och min gruppkompis har gjort rätt. ( gruppkompis fast vi bara var två??)

sen genomgång och sedan grupparbete. = min dag!  Trög dag där det enda positiva har varit att det har varit mer än 5 minusgrader och att det snöat hela dagen.

Ta det absolut inte personligt ( ni som inte bor i norra norrland) Här i västerbotten och norrbotten går inte kollektivtrafiken i kras bara för att det snöar och det blir halkigt. För en liten fågel viskade i mitt öra att alla bussar/spårvagnar var hyffsat mycket försenat då det hade snöat och slaskat.


Nu inom några sekunder kommer jag att säga emot ganska mycket som jag skrev i början av inlägget.

Jag längtar så evinnerligt mycket till slalomsäsongen. Funderar på att fara till fjälls nån helg innan jullovet för att få mig nåt åk. LÄNGTAR!! 

Hörde att Kåbdalis redan hade öppnat, kanske tar mig en sväng dit på jullovet(om nån snäll släkting skjutsar dit mig...)

Nästa vinter hoppas jag att jag har tagit körkort, helst innan sommarn åxå.. kan ju ta det innan skolavslutningen om jag ligger på..

Det är roligt att köra bil så det borde inte bli så stort problem.

Nu är jag hyffsat trött. jag som inte är nån speciell nattmänniska brukar gå å lägga mig så att jag orkar gå upp på morgonen.. så nu klockan halv11 på kvällen tänker jag natta.


Så alla goda människor nu säger jag God Natt!

Av Ida - 14 november 2007 13:46

Då har jag äntligen skapad den..

Blogg, varför är det så "populärt"?? vad är populärt? 

Man vill veta vad andra tycker och känner.. av ren nyfikenhet besöker man olika bloggar. Men vem orkar och hinner med att skriva blogg varje dag? inte jag i alla fall.. jag kommer nog under vissa perioder att skriva långa, osammanhängande inlägg ganska ofta kan måsta tilläggas. Under andra perioder kommer jag att "glömma" bort datorn, som jag gjort senaste månaderna... men ibland får man ändå en viss längtan att få skriva av sig..


Ni som känner mig, berätta inte att ni läst bloggen (för mig).. snälla.. då blir jag en del av mitt dåliga självförtroende och inser att alla kan läsa detta och jag blir medveten om att jag kanske inte vågar säga å skriva allt jag tycker och tänker, allt som ligger och tynger ner mig, kort sagt mina känslor. 


Men åter till populärt.. vad är det som gör en sak populär? är det efterfrågan? Vad gör en människa populär? att den är efterfrågad? att den människan har många vänner/kompisar? Jag har aldrig uppfattats som populär, jo då man ha vart med barn, för barn är nyfikna och villl med ens bara vara med nya människor och framförallt "fröknar" som leker kurragömma å tagen med dem... 

 Cool är också ett ord som jag inte förstår mig riktigt på.. Hur är man då man är cool? samma sak som tuff?  är tuff samma sak som modig?

Jag minns i grundskolan då var det alltid prat om " *** vad cool han är" och "varför är jag inte populär?" Ska man lära barn att skilja på människor på det sättet? vill vi verkligen det med samhället. "men jag är inte lika cool som han, jag får inte vara med" är det vad vi vill höra av barn? 

Jag kan försäkra alla om att jag hade inte valt att inte vara "populär", jag ville vara populär, ville vara med dem coola. Men nu i efterhand vill jag inte det, visst vill man ha många kompisar/vänner men populär, NEJ tack. 


En tankeställare innan jag slutar att skriva..

Vad är det för skillnad på "Vänner" och "kompisar"?

Vet du vad dina Vänner/kompisar skulle ha svarat?

Tror du att med tanke på ditt svar ovan kan ha tänkt olikt någon som pratat om vänner/kompisar? (att ni inte menat samma sak, men sagt samma sak.)


Kram på er alla.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards