Ida -

Alla inlägg den 17 juli 2009

Av Ida - 17 juli 2009 20:39

steg upp på morgonen innan din (min) dag var riktigt vaken woowow vilken härlig dag!

 Är mitt uppe i min vanligt förekommande Ted Gärdestads-period som brukar infinna sig såhär på sommaren då solen skiner! Och dagen till ära så kan jag hålla med om den texten..


Jobbade inatt så jag vaknade inte förens vanligt folk som jobbar brukar ha sin eftermiddagsrast. Det här gjorde att jag missade mycket av solen idag.. men inte är jag bitter för det. Jag åt en välbehövd brunch/lunch-dinner eller nåt! Gott!! Jag grabbade tag i "Allt i Hemmet" och gick och lapade mig i solen, sköööönt. Jag blir ännu mer sugen på att packa mitt pick pch pack och flytta hemifrån, gärna till något litet torp eller stuga. Och få inreda hur jag vill, vita romantiska tyger och skirt blommiga kuddar och snirliga vita möbler och porslinet ska varas en fröjd för ögat och marina tavlor och en vacker självskötande trädgård med pioner bredvid vita utemöbler i trä som står under ett marinblårandigt parasoll och det ska finnas en hängmatta som hänger vid en stor fin ek och en vallmo-rabatt. Torpet ska ha stora vackra antika fönster för den här stugan/torpet ska ligga nära havet med en egen brygga där jag ska ha en bänk som jag kan sitta på och blicka ut över den vackra utsikten. Jag ska ha en eka förtöjd vid denna brygga som jag kan fara ut och ro i, glömma bort tid och rum för en stund!

Drömma ska man göra!!


Sedan efter att ha drömt mig bort i den fantasktiska framtiden så begav jag mig mot stan. Cyklade i det underbara vädret och kände mig tillfredsställd med livet. Parkerade cykeln och strosade genom stan. Gick först in på en butik jag inte sett förut och där fanns allt, ALLT, till min drömstuga!! Måste dit igen snart!

 "Världen-marknad" var placerade på torget och sålde specialiteer från europas hörn, mest olika maträtter och tillbehör. Trevliga italienare och fransmän fanns det mest av.. Dock såldes det för mycket nötter enligt mig.. Vågade inte köpa något förutom en god fransk crêpe, med citron på, mmmm! slog mig ner i parken och njöt av min crêpe och läste i min bok..


Strosade runt lite och kollade lite på beachvolley-turneringen som befinner sig på torget. Men lite tråkigt att kolla på sånt alldeles själv så jag gick till cykeln och cyklade strandpromenaden hem. Ibland är det väldigt skönt att vara själv, bara vara liksom. Gick sista biten hem och insåg att jag år ännu bättre nu än jag trodde. Känner inga måsten just nu. Bara typ ta hand om mig själv och hänga tvätten och så, men inte så att det är jobbigt. Nu löngtar jag ännu mer till att flytta hemifrån.

Men först ska jag besöka Schweiz ett år framöver. Jag ska ta en dag i taget och upptäcka nya saker.. Eller bara vara! Jag drömmer att det är sådär små vackra pittoreska kullerstensgator i byn jag ska bo i. Tänk er att ta en kvällspromenad i solnedgången.. Eller bara utforska byns alla hörn medan barnen är i skolan.. Träffa nya människor och uppleva en ny kultur.. I en stad där ingen känner en.. Jag längtar!


Hoppas det här inlägget var lite mer sammanhängade än det förra.


Kram

Ovido - Quiz & Flashcards