Direktlänk till inlägg 7 februari 2012
Vaknade med ett leende på läpparna idag, solen skiner och jag var utvilad. Planen för dagen var, att baka det alldeles underbara bröd som jag alltsom oftast bakar när jag ska bara bröd, det är ju så gott!
Passanade nog är månadens sötsak hos Söta Saker FRUKOST. Det finns ju ingen frukost som är komplett utan gott bröd så därför tänkte jag bidra med detta supersmaskiga recept!
Fick grundreceptet på FILLIMPA av en kompida för flera år sedan och har sedan dess exprimenterat och trixat flera flera gånger.
Idag blev det såhär:
Blanda 9 dl torrt (jag blandar Dinkelmjöl, Havregryn, Grahamsmjöl och lite vetemjöl) med 1,5 tsk salt och 1,5 tsk bikarbonat. Tillsätt sedan smått och gott av det du vill ha i brödet. Idag blev det russin, grovhackade mandlar och grovhackade torkade fikon. Tillsätt sedan knappt en deciliter sirap (efter tycke och smak) och 4-5 dl filmjölk, yoghurt eller mjölk (beroende på vad som finns i kylen). Kleta ihop och grädda i brödform/ar. Grädda i ca 45 minuter i 200grader.
Jag gräddade i två mindre brödformar. Bakningen blir mycket roligare med fina formar!
Skär upp och smaska! Det är gott bara som det är med lite smör på.. Och såklart ska man C-vitaminboosta sig i samma veva med apelsinjuice och blodapelsinklyftor. Hoppas magen klarar av allt det sura men oh så goda!
Juicen smakar godast i min MuminVintermugg från Arabia som jag fick av mamma i julklapp.
Det här receptet kan alla baka! Superenkelt och dundergott. Prova!
Det finns stunder av tvivel, av trygghet och också en vilja bort från det. Just nu vill jag bara kasta mig ut, igen. Bort från det trygga lilla livet. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|